Vest: Uskoro nova pomoć države za mlade

Uskoro nova pomoć države za mlade

Uskoro nova pomoć države za mlade

Ministarstvo za brigu o selu najavljuje da je u pripremi program koji predviđa do 10.000 evra bespovratnih sredstava za pokretanje privrednih aktivnosti namenjen mladima u Srbiji koji žele da ostanu na selu, ali i onima koji žele da iz gradova odu na selo, tako da će uz kuću moći da dobiju i pomoć za pokretanje posla.

Mladi će imati mogućnost da sami biraju te privredne aktivnosti, navodeći da se očekuje da će prijavljivanje za ovaj program početi do polovine godine.

Takođe, istakao je da je program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća s okućnicom uzeo izuzetno velikog maha i dodao da na dnevnom nivou stiže 13 do 15 zahteva, te da će se sa novim takvim programom krenuti za desetak dana.

Kada je reč o novom vidu podrške u vrednosti do 10.000 evra, kao primer navedeno je da će to biti podsticajna sredstva za otvaranje prodavnica, apoteka, različite zanatske radnje (vulkanizerske, za popravku poljoprivrednih mašina…), obnovu starih zanata kako bi to bilo u funkciji etno turizma, te istakao da postoji veliki broj zahteva, više od stotinak, za obnovu starih vodenica.

Izvor: AgropressPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar