Vest: Ulaganja od 8,9 miliona za unapređenje saobraćajne infrastrukture

Ulaganja od 8,9 miliona za unapređenje saobraćajne infrastrukture

Ulaganja od 8,9 miliona za unapređenje saobraćajne infrastrukture

Mionica će ove godine uložiti 8,9 miliona dinara u unapređenje saobraćajne infrastrukture. Sredstva su dobijena u okviru Programa Vlade Republike Srbije za podršku nedovoljno razvijenim opštinama u 2021. godini. 

- Gradimo našu Mionicu zahvaljujući pomoći i podršci Vlade Srbije kroz program „Srbija 2025“, jer su njime obuhvaćeni svi ključni infrastrukturni projekti. Odobrena sredstva će nam pomoći u ostvarenju visokih ciljeva koje smo postavili. Posvećujemo se unapređenju i poboljšanju života  svih naših građana – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Svih 8,9 miliona dobijenih kroz saradnju s Vladom Srbije i ministrom bez portfelja Novicom Tončevom, biće upotrebljeno u unapređenje kapaciteta u oblasti izrade projektno – tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, planskih dokumenta, izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata od značaja za građane Mionice. 

- Naš glavni cilj je da kroz investicije u infrastrukturu što više unapredimo kvalitet života svih stanovnika Mionice. Svaki dinar koji investiramo sada predstavlja investiciju u bolji život budućih generacija - rekao je Janković. 

Ulaganja od 8,9 miliona za unapređenje saobraćajne infrastrukture-1

Opština Mionica je ove godine imala vrlo intenzivnu projektnu aktivnost. Predato je više od 45 projekata, od kojih je do sada odboreno više od polovine. Ukupna sredstva koja će Mionici ove godine biti dodeljena za razvoj infrastrukture u svih 36 naselja premašiće 400 miliona dinara. 

(Izvor: Opština Mionica)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar