Vest: Ubedljiva pobede Rubribreze protiv Drine

Ubedljiva pobede Rubribreze protiv Drine

Ubedljiva pobede Rubribreze protiv Drine

Rubribreza nastavlja sa dobrim rezultatima i sve je bliža definitivnom opstanku u Kolubarsko-mačvanskoj zoni, u kojoj se takmiči prvu sezonu. „Kujani“ su juče na svom stadionu ostvarili najubedljiviju pobedu u prvenstvu: savladali su Drinu iz Ljubovije sa 5:2, poluvreme 2:1. Trostruki strelac za Brezu bio je Petar Stanojević, koji je golove dao u 37, 43. i 46. minutu, dok je mrežu gostiju dva puta zatresao Predrag Mijušković: u 6. i 83. minutu.

U subotu su odigrane samo još dve utakmice 28. kola Kolubarsko-mačvanske zone. Ribnica je u Mionici ubedljivo pobedila poslednjeplasirani ljipki Spartak sa 6:0, dok su u Valjevu Radnički i Borac Lešnica igrali bez golova. Ostali mečevi igraju se danas, a lajkovački Zadrugar gostuje u Klupcima.

Danas se igra i utakmica bitna za rasplet u donjem delu tabele, u kojoj se u Donjem Dobriću sastaju dve Mladosti: domaćin i gosti iz Dračića. Ukoliko u niži rang idu četiri tima onda su Dobrić i Dračić najozbiljniji kandidati da se priključe Klupcima i Spartaku iz Ljiga. Breza će osluškivati rezultat sa ovog meča, a najviše joj odgovara da bude nerešeno. Za Rubribrezu je interesantan i susret u Divcima, gde zahuktali domaćin dočekuju Vladimirčane, koji trenutno imaju samo bod više od Rubribreze.

Pri dnu tabele, gde se vodi borba za opstanak, trenutno je ovako: na 11. mestu je Jedinstvo iz Vladimiraca sa 30 bodova, Rubribreza dvanaesta sa 29, Mladost iz Donjeg Dobrića ima 23, Mladost iz Dračića 22 boda, Radnički Klupci 19 i Spartak iz Ljiga pet bodova. Mečeve ovog kola do sada su odigrali samo Rubribreza i Spartak.

U sledećem kolu Breza gostuje Vrelu, dok u poslednjem dočekuje Zadrugar.

Danas se igra i veliki derbi lige: Rađevac dočekuje Slogu iz Bogosavaca. Možda će ovaj meč odlučiti prvaka, trenutno Krupanjci imaju bod više.

(Izvor: Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar