Vest: Svetska škola rvanja na Divčibarama

Svetska škola rvanja na Divčibarama

Svetska škola rvanja na Divčibarama

Praksa Svetske rvačke organizacije da pred planetarna takmičenja redovno u zemlji domaćina organizuje i finansira međunarodne kampove nastavljena je na šesnaestodnevnom okupljanju u bazi naše reprezentacije na Divčibarama.

Kamp je prvenstveno namenjen zemljama u kojima je rvački sport u razvoju i po kvalitetu još nije dostigao standarde ove međunarodne sportske organizacije.

Na kampu na Divčibarama zajedno sa našom ženskom selekcijom, koja će nastupati na predstojećem prvenstvu sveta u Beogradu od 16. do 24. septembra, boraviće oko 150 rvača iz 20 zemalja sveta.

„Većinom su reprezentacije iz Latinske Amerike, Afrike i Azije. Na Divčibare je već stigla selekcija Saudijske Arabije, Venecuele i Kolumbije. Očekuje se dolazak i ostalih reprezentacija među kojima će biti i desetak zemalja čije će selekcije obaviti završne pripreme pred početak šampionata u Beogradu. Posebno je zanimljiva ženska reprezentacija Nigerije koja je u samom svetskom vrhu i koja će brusiti formu pred nastup na Svetskom prvenstvu u prestonici Srbije“ – kaže selektor naše reprezentacije Milorad Dokmanac.

Na kampu na Divčibarama treninge vode instruktori Svetske rvačke federacije. Našu žensku rvačku reprezentaciju predvodi Dalibor Perović.

Izvor: Rtv.rsPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar