Vest: Sveti vladika Nikolaj Žički i Ohridski na čelu beogradske Spasovdanske litije

Sveti vladika Nikolaj Žički i Ohridski na čelu beogradske Spasovdanske litije

Sveti vladika Nikolaj Žički i Ohridski na čelu beogradske Spasovdanske litije

Ovogodišnja slava prestonog Beograda, Vaznenjenje Gospodnje, i tradicionalna Spasovdanska litija zbog stradanja i gubitka života naših mladih ljudi u gradskim opštinama Vračar i Mladenovac, zbog bola i tuge vascelog naroda za nevino postradalima biće u znaku reči Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog: Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima!

Na čelu litije, koja će gradskim ulicama od Vaznesenjskog do Svetosavskog sabornog hrama krenuti 25. maja u 19.00 časova, biće kivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja, koji će izuzetno, radi utehe vernog naroda u ovim teškim danima i radi duhovnog okrepljenja, biti donet iz manastira Lelić kod Valjeva.

Prethodnog dana, 24. maja 2023. godine, svete mošti vladike Nikolaja biće prenete u valjevski Saborni hram, odakle će posle molebna svečano u pratnji Preosvećenog Episkopa valjevskog g. Isihija krenuti ka Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, gde će biti dočekane u večernjim časovima pred praznično bdenije.

U Vaznesenjskom hramu mošti će biti i na sam dan praznika da bi u večernjim časovima u svečanoj Spasovdanskoj litiji bile prenete do hrama Svetog Save, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiti moleban i besedom se obratiti okupljenom narodu.

S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima!Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar