Vest: Svečano otvoren 18. SPREG u Valjevu

Svečano otvoren 18. SPREG u Valjevu

Svečano otvoren 18. SPREG u Valjevu

Jedna od najvećih regionalnih sajamskih manifestacija opšeg karaktera u Srbiji, 18. Sajam privrede zapadne Srbije, popularni SPREG, svečano je otvoren danas i trajaće do 8. aprila u valjevskom „Omni centru“.

Ovogodišnji SPREG sa 173 izlagača, iz više od 50 opština i gradova Srbije, Hrvatske i Slovačke, nastupiće na oko četiri hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u dve hale „Omni centra” i na otvorenom, na ukupno 90 štandova. Oko 65 odsto izlagača su proizvodne firme, tu su mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije. Posebna sajamska hala namenjena je Domaćem trgovačkom lancu (DTL) koji će u saradnji sa valjevskom trgovinskom kućom „Europrom”, predstaviti ponudu svojih nacionalnih i lokalnih dobavljača, prvenstveno iz oblasti prehrambene industrije.

Sajam je svečano otvorio pomoćnik ministra za unutrašnju trgovinu Žarko Malinović.

Nakon svečanog otvaranja, a u saradnji sa valjevskim Europromom, učesnici ovogodišnjeg SPREG – a iz KUD „Krušik“, izveli su prigodan program.

Na ovogodišnjem 18. SPREG-u štand ima i Grad Valjevo sa Turističkom organizacijom Valjeva, gde će predstaviti svoje privredne i infrastrukturne projekte i turističku ponudu valjevskog kraja.

Kada je reč o pratećim programima, danas je održano predavanje „Rizici kreditiranja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i aktuelne kreditne linije”, a petak je predviđen za tradicionalni prolećni Sajam zapošljavanja u organizaciji valjevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar