Vest: Sve više interesanata za industrijsku zonu u Radobiću

Sve više interesanata za industrijsku zonu u Radobiću

Sve više interesanata za industrijsku zonu u Radobiću

Predsednik opštine Mionica Boban Janković danas je razgovarao sa predstavnicima beogradske firme „JOTOGO DOO" koja se bavi preradom mleka i proizvodnjom mlečnih proizvoda o potencijalnim mogućnostima poslovanja u novoj industrijskoj zoni u Radobiću.

-Pregovori opštine i investitora su u toku. Razvoj privrede je u direktnoj vezi sa razvojem jedne lokalne zajednice. U velikoj meri smo smanjili nezaposlenost. U 2017. godini imali smo 624 nezaposlena lica, danas je taj broj oko 300. I to je pokazatelj da smo na pravom putu. Interesantan podatak je i taj da smo u 2021. godini imali više doseljenih nego odseljenih stanovnika. Radimo, pregovaramo. Mionici treba jaka privreda i mi se za to borimo – rekao je Janković.

Opština Mionica, uz pomoć Vlade Republike Srbije izgradila je industrijsku zonu na 9 hektara u selu Radobić. Ministarstvo privrede za ovaj projekat izdvojilo je 24,1 milion dinara, a lokalna samopurava 4,8 miliona dinara.

U saradnji sa NALED-om Mionica je postala opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, što predstavlja jedan od daljih koraka u razvoju privrede. A nemačka firma „Auto-kabel" koja posluje u Mionici planira da u naredne dve do tri godine udvorstruči broj radnika i gradi novi pogon.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar