Vest: Stonoteniski klub u višem rangu takmičenja

Stonoteniski klub u višem rangu takmičenja

Stonoteniski klub u višem rangu takmičenja

Stonoteniski klub „Železničar“ Lajkovac plasirao se u Prvu regionalnu ligu, posle uspešne sezone u Drugoj regionalnoj ligi Zapad i i osvojenog drugom mesta u baražu četiri najbolje ekipe zapadne i istočne grupe.Završni turnir je odigran u Ljuboviji 6. juna. Sa Zapada su učestvovali domaćin Nec 015 i Železničar, a sa Istoka beogradski Hajduk i MLava iz Bratinca. Želja je pobedio Nec 015 sa ubedljivih 4:1, zatim je u vrlo neizvesnom meču poražen od Hajduka sa 4:3 (presudio je dubl) i u odlučujućem meču za plasman u viši rang savladao Mlavu sa 4:2. U Prvu regionalnu ligu plasirali se šampion Hajduk i drugoplasirani Železničar.

Na finalnom turniru za Želju su igrali: Predrag Grozdanović, Dušan Desić, Milan Mitrović i Nenad Marković. Najbolji lajkovački igrač bio je Desić sa pet pobeda, beiz ijednog poraza. U ligaškom delu nastupali su i Rade Lazarević i Toma Simeunović.

Predsednik STK Železničar Nenad Marković ističe da je ovo veliki timski uspeh. Klub kao prioritet ipak postavlja rekereaciju građana, pozivajući Lajkovčane da im se pridruže, zajedno sa svojom decom i da uživaju u ovoj lepoj igri. Nadaju se da će na jesen, ako obezbede sredstva za dodatnu opremu, pokrenuti školu stonog tenisa.


(Izvor: Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar