Vest: Srednje škole u Valjevu po drugom modelu školstva

Srednje škole u Valjevu po drugom modelu školstva

Srednje škole u Valjevu po drugom modelu školstva

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uputio je dopis školskim upravama, osnovnim i srednjim školama i jedinicama lokalne samouprave o planu obrazovno-vaspitnog rada za sledeću nedelju, a na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba.

Za prvu nedelju školske godine 2021/2022. godinu Tim je doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u SREDNjIM ŠKOLAMA u 15 jedinica i to KLADOVU, PETROVACU NA MLAVI, NOVOJ VAROŠI, PRIBOJU, UŽICU, VALjEVU, DESPOTOVCU, JAGODINI, PARAĆINU, SVILAJNACU, REKOVACU, ĆUPRIJI, PREŠEVU, NOVOM PAZARU I BOJNIKU. Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po DRUGOM MODELU – kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Učenici koji boluju od COVID-19 ili kod kojih se postavi sumnja na COVID-19 u periodu koji odredi ordinirajući lekar, kao i učenici koji su bliski kontakti COVID-19 pozitivnih osoba koji se nalaze u karantinu u kućnim uslovima, do isteka perioda karantina u skladu sa stručno-metodološkim upustvom ne počinju sa nastavom 1. septembra 2021. godine.

Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu.

(Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar