Vest: Spartakov siguran start

Spartakov siguran start

Spartakov siguran start

U sjajnom ambijentu odbojkaši Spartaka savladali su u Ljigu u 1. kolu Prve lige Srbije ekipu Kleka sa 3:0 (25:18; 26:24 i 25:16). Time su izabranici Nenada Kepe Kovačevića potvrdili da ove sezone imaju najviše ambicije.

 

Veći deo susreta Ljižani su igrali dobru odbojku, uz povremene padove, od kojih je najveći bio u finišu drugog seta. Vodili su gosti 19:18, a onda je Spartak vezao tri poena i stekao prednost koju ipak nije održao. Ekipa Milorada Kijca stigla je do izjednačenja – 23:23, ali sve što su do kraja tog perioda igre gosti uspeli da urade je da odbrane prvu set loptu za Spartak. Već posle druge na semaforu je stajalo 2:0 u setovima za Ljižane. Ispostavilo se da je završnica drugog seta bila presudna u pogledu konačnog ishoda utakmice. Domaći tim je sigurno diktirao igru u trećem setu i rešio ga na ubedljiv način, čime je stigao do maksimalne pobede i željenog starta u prvenstvu.

Po završetku utakmice legendarni srpski trener Milorad Kijac, koji sa klupe vodi Klečane, istakao je da Spartak ima dobru ekipu i da ih vidi među favoritima za sam vrh tabele:

„Mi smo došli ovde sa nekim svojim problemima prouzrokovanim prehladama, povredama i slično, ali smo večeras ispred sebe imali odličnog rivala. Šteta što nismo dobili drugi set, značio bi mnogo mojim mladim igračima zbog samopouzdanja, ali šta da se radi. Idemo dalje. Kolegi Kovačeviću čestitam i na pobedi i na odličnom radu.“

Trener ljiškog prvoligaša Nenada Kovačević bio je zadovoljan startnom pobedom u novoj prvenstvenoj sezoni:

„Najpre da kažem da smo večeras u Ljigu imali veliku čast da ugostimo Milorada Kijca čija je trenerska biografija prebogata i ovenčana brojnim trofejima. Što se utakmice tiče, potpuno se slažem sa konstatacijom da je drugi set presudio. Mi smo ih u tom periodu svojim greškama dizali energetski i vraćali im samopouzdanje. Čim smo mi podigli nivo koncentracije i sveli greške na minimum, stvari su došle na svoje mesto“ zaključio je Kovačević.

Spartak u 2. kolu gostuje ekipi Mladenovca koja je nedavno u Ljigu bila bolja u međusobnom duelu u finalu regionalnog Kupa. Upravo kup-utakmica najavljuje težak i neizvestan meč u Mladenovcu, a eventualna pobeda bila bi veliki „vetar u leđa“ dojučerašnjem superligašu iz Ljiga.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar