Vest: Škola pčelarstva 2023

Škola pčelarstva 2023

Škola pčelarstva 2023

Klaster „Plodovi Kolubare“ u 2023. godini obnavlja organizaciju škole pčelarstva za početnike. Škola će trajati 8 nedelja sa jednim predavanjem sedmično, u trajanju od po dva školska časa, a obuhvataće 6 teorijskih predavanja i dva izlaska na pčelinjak sa praktičnom obukom. Početak nastave je zakazan za 14. mart 2023. god u 17.00 čaova u sali gradske biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu.

Teme koje će biti obrađene obuhvataju aktivnosti na pčelinjaku tokom godine i pokrivaju sve segmente pčelarstva, od kucanja ramova do zaštite od bolesti pčela. Način prezentovanja biće neposredan i primeren početnicima. Predavač je dipl. ing. poljoprivrede Goran Čakardić, član UP „Budućnost“ iz Lazarevca i predsednik Skupštine Klastera „Plodovi Kolubare“.

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave do 13. marta 2023. na sledeći način:

- putem e-mail-a plodovikolubare@gmail.com,

- u SZTR „Pčelica” ul. Dula Karaklajića 32a,

- putem e-mail-a goran_cakardic@yahoo.com 

Škola pčelarstva je jedna od aktivnosti koje klaster „Plodovi Kolubare“ sprovodi u svom godišnjem planu sa ciljem da se afirmišu one poljoprivredne oblasti koje imaju rastući trend u našoj opštini. Sve informacije o prijavi za školu pčelarstva za početnike mogu da se dobiju na telefon 064-38-32-512 i 060-444-01-67.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar