Vest: Saradnja odbojkašica Lajkovca i Doboja

Saradnja odbojkašica Lajkovca i Doboja

Saradnja odbojkašica Lajkovca i Doboja

Potpisani protokoli o saradnji između klubova iz Srbije i klubova iz Republike Srpske.

U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Republike Srpske juče je u Bijeljini organizovano svečano potpisivanje Protokola o saradnji između klubova iz Srbije i Republike Srpske.

Među 11 klubova iz Srbije koji su potpisali protokole o saradnji nalazi se i lajkovački Železničar, koji je predstavljala Ivana Lazarević, sportski direktor našeg superligaša. Želja je uspostavio saradnju sa ekipom Panter iz Doboja.

Saradnja odbojkašica Lajkovca i Doboja-0(preuzeto sa os-rs.org)

Dva saveza su u septembru prošle godine najavila uspostavljanje bliže saradnje odbojkaših klubova iz Srbije i Republike Srpske u skladu sa obostranim interesima, a sada su to i ozvaničili. Čelnici OSS i OSRS su najavili mogućnost proširenja saradnje na druge klubove u skladu sa budućim interesima klubova iz Srbije i Republike Srpske. Predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović istakao je da saradnja traje od osnivanja Odbojkaškog saveza RS: „Sadržaj naše saradnje temelji se na unapređenju organizacije rada, uključujući i odbojkaške klubove, podizanju nivoa stručnog rada, oragnizaciji seminara, kampova i takmičarskih aktivnosti. Za nas je to vrlo bitno jer Odbojkaški savez Srbije ima veće rezultate, bogatije iskustvo, bolje stručnjake i kvalitetniju organizaciju rada, tako da postoji velika korist za odbojku u Republici Srpskoj.“

Zoran Gajić, predsednik OS Srbije raduje se potpisivanju protokola jer dva saveza odlično sarađuju 28 godina, a očekuje da to sada rade i klubovi: „Jasno je da je klub osnovna ćelija proizvodnje igrača u kolektivnim sportovima, tako da ne bi bilo reprezentativnih uspeha bez klubova. Ono što već dobro radimo na nivou saveza probali smo da iniciramo da i klubovi urade. Nekoliko klubova već ima kontakte, ali očekujemo da formalizovanjem ove saradnje, pre svega u oblasti transfera stručnog znanja i zajedničkih akcija, treninga, utakmica, kao i druženjem rukovodilaca, stručnih štabova i igrača dođe do novog kvaliteta u klubovima Republike Srpske.“

Protokole o saradnji potpisali su:

OK PARTIZAN, Beograd – OK MODRIČA, Modriča

OK VOJVODINA, Novi Sad – OK LjUBINjE BANKOM, Ljubinje i OK RADNIK, Bijeljina

OK CRVENA ZVEZDA, Beograd – OK BORAC (M), Banja Luka i OK INOVA (Ž), Banja Luka

OK UB, Ub – OK HERCEGOVAC, Bileća

OK VIZURA, Beograd – ŽOK JAHORINA, Pale

OK TENT, Obrenovac – OK LAKTAŠI, Laktaši

OK JEDINSTVO, Užice – OK HE NA DRINI, Višegrad

ŽOK SREM, Sremska Mitrovica – ŽOK RADNIK, Bijeljina

OK BEOGRAD, Beograd – OK GLASINAC, Sokolac

OK ŽELEZNIČAR, Lajkovac – OK PANTER, Doboj

OK RIBNICA, Kraljevo – OK JAHORINA, Pale

Svečanosti su prisustvovali Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, Oliver Gačić, stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Repbulike Srpske, Milutin Popović, predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Petar Bogunović, potpredsednik OSS i predsednik OSV, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, kao i predstavnici 11 klubova iz Srbije i 13 klubova iz Republike Srpske.

(Izvor: opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar