Vest: Radničke sportske igre Lajkovac 2023.

Radničke sportske igre Lajkovac 2023.

Radničke sportske igre Lajkovac 2023.

U protekla dva dana u Sportskoj hali Lajkovac održale su se prve lokalne Radničke sportske igre. Okupile su preko 150 učesnika iz lajkovačkih kolektiva, koji su se takmičili u tri sporta: malom fudbalu, basketu i stonom tenisu.

Inicijativu o organizovanju Radničkih sportskih igara, a u cilju pospešivanja bavljenja rekreativnim sportom, pokrenuo je Sportski savez opštine Lajkovac. U realizaciji ideje podršku je pružila lokalna samouprava i veliki broj volonterskih organizacija.

Predsednik Sportskog saveza opštine Lajkovac Marko Mirković izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom za učešće na Radničkim sportskim igrama, kao i nadu da će one prerasti u tradiciju i doprineti omasovljenju bavljenja sportom rekreativno.

– Cilj je, da se omasovi i proširi koncept i da se u budućnosti realizuje još igara koje se tiču manjinskih sportova i dečijih igara. Za takmičenje u malom fudbalu i basketu prijavilo se po deset ekipa iz lajkovačkih kolektiva, poput Elmonta, škola, Opštinske uprave, policije, Elektrodistribucije, firme Iva – agrar…. Veliko interesovanje učesnika je i za takmičenje u stonom tenisu.“

Na otvaranju Radničkih sportskih igara predsednik opštine Andrija Živković je najpre čestitao praznik Dan državnosti građanima Srbije i svim svojim sugrađanima, a zatim rekao:

– Ovo je jedan izuzetno lep događaj, manifestacija koja se održava nakon 30 godina, koja ima za cilj da okupi firme i ustanove iz Lajkovca i njihove radnike. Posebno je lep momenat što se ovako nešto dešava u Lajkovcu po prvi put na Sretenje. Raduje me da je odziv odličan i da će se danas i sutra veliki broj ekipa takmičiti i družiti, ukupno preko 150 učesnika. Istakao bih odličnu saradnju sa novim sastavom Opštinskog sportskog saveza na čelu sa Markom Mirkovićem, koji ima brojne dobre ideje za realizaciju u narednom periodu. Zajednički cilj je afirmacija sporta u opštini Lajkovac, da se što više ljudi uključi, druži i bavi sportom.”

Predsednik Živković je najavio poboljšanje već prilično reprezentativne raspoložive sportske infrastrukture, najpre u vidu jednog veštačkog terena za fudbal, koji će u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije biti izgrađen na potezu između stadiona FK Železničar i zatvorenog bazena, kao i povećanje lokalnog budžeta za sport u narednim godinama.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar