Vest: Program Gradske biblioteke za Dane Lajkovca

Program Gradske biblioteke za Dane Lajkovca

Program Gradske biblioteke za Dane Lajkovca

Gradska biblioteka Lajkovac, koja će uskoro poneti naziv Narodna biblioteka „Radovan Beli Marković“, objavila je program za manifestaciju „Dani Lajkovca“, povodom obeležavanja varoške slave Ognjene Marije.

U ponedeljak 18. jula od 10 časova održaće se radionica „Prsti“, koju vodi Danijela Kvas, dečji pisac, profesor srpskog jezika i književnosti. „Iz brodskog dnevnika“ naziv je knjige Milana Orlića, pisca i urednika časopisa „Sveske“, koja će u Gradskoj biblioteci biti predstavljena u petak 22. jula od 19 časova. Poznati glumac Zoran Ćosić, poreklom iz Mionice, predstaviće svoju knjigu poezije „Iverci i okrajci“ 25. jula kod fontane ispred Gradske kuće. U biblioteci će od 18. do 29. jula, od 7 do 19 časova, trajati akcija „Knjiga za knjigu“.

Radionica „Prsti“ Danijela Kvas namenjena je uzrastu od prvog do četvrtog razreda. Zainteresovana deca mogu da se jave u biblioteku ili školskoj bibliotekarki Marini Pažinović, kako bi učestvovala u radionici.

Najnovija knjiga Milana Orlića „Iz brodskog dnevnika“ predstavlja uzbudljivo pesničko i filozofsko svedočanstvo o našem vremenu,  u kojem su „sadržana sva vremena čovečanstva“. Čita se kao roman u stihovima. Orlić (Pančevo, 1962) je dobitnik nekih od najvažnijih domaćih pesničkih nagrada, kao što su „Milan Rakić“, „Branko Miljković“, „Isidora Sekulić“ i druge.

Zbirka poezije „Iverje i okrajci“ nastajala je nekoliko decenija, a nije jedini iskorak Zorana Ćosića iz glumačkog miljea: napisao je dva pozorišna komada za decu i scenario za seriju „Janičar“. Ćosić je ostvario je veliki broj uloga u Narodnom pozorištu u Beogradu i drugim gradovima, kao i u Zvezdara teatru. Popularnost je stekao epizodnim ulogama u nekoliko gledanih domaćih serija: Srećni ljudi, Moj rođak sa sela, Bela lađa i Žene sa Dedinja.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar