Vest: Produžetak kombinovane nastave

Produžetak kombinovane nastave

Produžetak kombinovane nastave

Ministarstvo prosvete je donelo novu odluku o tome kako će od danas 27. septembra osnovci i srednjoškolci pohađati nastavu po pojedinim gradovima i opštinama, u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije. Po toj odluci Kombinovani model nastave primenjivaće se i dalje u lajkovačkoj srednjoj školi, kao i za odeljenja sedmog i osmog razreda osnovnih škola.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANI MODEL) primenjivaće se u sedmom i osmom razredu osnovnih škola u gradovima Kragujevac i Valjevo i opštinama Lajkovac i Ivanjica. Drugi model nastave podrazumeva da se kombinuju neposredna i nastava na daljinu, a odeljenje je podeljeno u dve grupe.

Kombinovani model će se primenjivati u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava, među kojima su iz Kolubarskog okruga Valjevo, Lajkovac, Ub i Ljig.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o oboljevanju od KOVID-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled oboljevanja učenika.



Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



(Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar