Vest: Priznanje za najhumaniju opštinu u 2020. godini

Priznanje za najhumaniju opštinu u 2020. godini

Priznanje za najhumaniju opštinu u 2020. godini

Crveni krst i Institut za transfuziju krvi Srbije danas su, po šesti put dodelili priznanje Gradskoj opštini Lazarevac za najhumaniju sredinu. Priznanje je u ime svih građana Lazarevca primio zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović.

Na svečanoj ceremoniji u Centru za kulturu Lazarevac pored Gradske opštine Lazarevac nagrađeni su i Crveni krst Lazarevac, Sindikalna organizacija Kolubara i Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“. Na teritoriji opštine Lazarevac u 2020. godini organizovano je 40 akcija i prikupljeno 2716 jedinica krvi, a postignuti nivo dobrovoljnih davanja u odnosu na broj stanovnika u Lazarevcu je 4,63 odsto što je duplo više od republičkog proseka.

Ovo priznanje se Lazarevcu dodeljuje već šestu godinu za redom, a naš grad je već tradicionalno među sedam najhumanijih u Srbiji. Na prigodnoj svečanosti u Centru za kulturu Lazarevac prilikom uručenja priznanja zamenik predsednika Tomislav Rikanović se zahvalio svim humanitarcima pojedincima i udruženjima koji su u najtežim situacijama pokazali veliku humanost. GO Lazarevac će kao i do sada nastaviti da pomaže, ne samo deklarativno, već na sve načine ovakve i slične akcije, naglasio je Rikanović.

U ime Instituta za transfuziju krvi Srbije priznanja je uručila Ivana Rodić koja je istakla da je 2020. godina bila izuzetno zahtevna i teška. Epidemija korona virusa donela je brojne prepreke i izazove ne samo kada je reč o organizaciji akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, već i akcija za prikupljanje krvne plazme za kovid pacijente. Humani ljudi iz Lazarevca su uspešno prebrodili sve prepreke istakla je Rodić.

Na prigodnoj ceremoniji u Centru za kulturu u kojoj su učestvovali i učenici MŠ „Marko Tajčević“ emitovani su i promotivni filmovi o aktivnostima Crvenog krsta na afirmaciji dobrovoljnog davalaštva krvi kod mladih.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar