Vest: Prikupljena sredstva za Lazinu operaciju

Prikupljena sredstva za Lazinu operaciju

Prikupljena sredstva za Lazinu operaciju

Uspešno realizovana humanitarna akcija Košarkaškog kluba "Babajić" za prikupljanje pomoći za sedmogodišnjeg Lazara Ivanovića iz Kadine Luke

VELIKO SRCE LjIŽANA OMOGUĆILO LAZINU OPERACIJU

Božićnim turnirom pionirskih kategorija odigranom u Ljigu završena je akcija koju je pokrenuo košarkaški klub "Babajić", a koja je započela prethodnog vikenda. Ljig je u praznične dane u dva navrata bio domaćin turnira koji su, pored domaćih sastava, okupili timove iz Čačka, Valjeva, Obrenovca, Gornjeg Milanovca, Lajkovca, i Lazarevca. Ukupno je učestvovalo 13 seniorskih i 4 pionirske ekipe. 

Prikupljena sredstva za Lazinu operaciju-0

- Srećni smo svi, mali Laza će 10.januara ići na operaciju očiju koja će mu omogućiti da znatno lakše uči i igra se, kaže trener "Babajića" Vladimir Jeremić, inicijator ove divne akcije. Najuspešnijima smo dodelili pehare, ali su ovde pobednici svi koju su igrali, gledali, kupili kartu. Uz sportiste, naše Kulturno-umetničko društvo, recitatori, izvođači srpskih i duhovnih pesama, sugrađani koji su uzeli učešće u organizaciji i realizaciji ove akcije pokazali su da je Ljig grad divnih i plemenitih ljudi. 

Prikupljena sredstva za Lazinu operaciju-1

Pored humanitarnog aspekta, turniri su bili jedinstvena prilika za promociju Košarkaškog kluba "Babajić": Jeremić je prezadovoljan što je opština stala iza kluba:

"Drago mi je što je opština Ljig pružila ogromnu podršku našem radu. Kupovinom košarkaških lopti za igrače naše pionirske selekcije dali su veliki podstrek svakom igraču, trenerima i upravi. Predsednik opštine Dragan Lazarević i načelnik Opštinske uprave Milan Janićijević su nas obavestili da će naš klub u ovoj kalendarskoj godini iz opštinskog budžeta dobiti pola miliona dinara. To nas veoma raduje, ali i obavezuje da radimo još bolje, ističe Vladimir Jeremić i dodaje:

- Nadam se da je u Ljigu, uz odbojku i fudbal, definitivno zaživela i košarka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar