Vest: Prijem zlatnih vaterpolista

Prijem zlatnih vaterpolista

Prijem zlatnih vaterpolista

Šampione Evrope, reprezentativce juniorske vaterpolo ekipe Srbije Petra Stanića i Aleksandra Kovačevića, juče je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Njih dvojica su Valjevci i igrači Vaterpolo kluba „Valis“ i sa trenerom Mijatom Mijatovićem su nastupili na šampionatu Evrope koji se odigrao na Malti protekle nedelje. U finalu su savladali reprezentaciju Grčke 10:6 i tako doneli još jedno najsjajnije odličje, ovaj put u juniorskoj kategoriji, za srpski vaterpolo sport.


Gradonačelnik Gojković je mladim vaterpolistima čestitao veliki uspeh u ime grada i u svoje ime i poželeo im puno uspeha u budućoj sportskoj karijeri i u životu. On je poručio da je gradu stalo da što pre stvori bolje uslove za bavljenje vodenim sportovima. U tom smislu je neophodno rekonstruisati podlogu na bazenu u Petnici, kako bi sportisti Valjeva, ali i brojni posetioci bazena bili bezbedni prilikom korišćenja bazena, naročito u zimskoj sezoni kada se postavlja teška konstrukcija koja nosi balon.

Potom su mladi vaterpolisti sa predsednikom kluba dr Nebojšom Stojakovićem održali konferenciju za novinare, na kojoj su se pohvalili ovim uspehom, koji je potvrda dobrog rada vaterpolo škole VK „Valis“ koja je pored njih dvojice, iznedrila mnoštvo dobrih igrača. Ovaj klub će u sezoni koja je na pragu, nastupati u Super ligi Srbije i Regionalnoj ligi, što je veliko priznanje, ali i obaveza ne samo igrača i kluba, već i grada.

Dr Nebojša Stojaković je naglasio da od Valjeva očekuje još veću podršku, koja bi bila adekvatna takmičarskom rangu u kome će nastupati, jer je to podsticaj za stotine mladih koji se bave ovim sportom u Valjevu i koji beleže dobre rezultate, ali i značajna afirmacija grada.


Aleksandar Kovačević i Petar Stanić su rođeni 2004. godine i učenici su Tehničke škole u Valjevu, na smeru mehatronika. Treniraju vaterpolo od početka osnovne škole i već dve godine nastupaju za reprezentaciju Srbije. Od ove sezone, Petar Stanić će karijeru nastaviti u Šapcu i sa dojučerašnjim klupskim drugovima će odmeravati snage u okviru Super lige Srbije, koja startuje početkom oktobra.

Mladi reprezentativci juniorske vaterpolo ekipe Srbije istakli su da im je finale šampionata u Evropi jedan od najlepših trenutaka u životu i nezaboravan osećaj. Trenutno su u toku pripreme za Super ligu Srbije i nadaju se da će ostvariti najbolje rezultate.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(Grad Valjevo)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar