Vest: Pretnje smrću članicama udruženja ŽUKO

Pretnje smrću članicama udruženja ŽUKO

Pretnje smrću članicama udruženja ŽUKO

Članice ŽUKO dobile su telefonske pretnje smrću, a povod je nedavna akcija „Internacionalna večera“, koja je nedavno održana u glavnoj ulici u Lazarevcu, a  sa namerom da posetiocima predstavi tradicionalne kuhinje zemalja iz kojih dolaze deca migranti bez roditeljske pratnje koja su smeštena u Centru za azil Bogovađa.

„Juče sam ja imala tri poziva, dva pre odlaska u policiju, jedan nakon toga. Muški glas, izuzetno neprijatno...pitao da li smo mi udruženje koje hrani migrante koji siluju naše žene, pljačkaju Srbiju itd. i onda počeo da vrišti "Sve ćemo vas pobiti, mrtve ste" i da ponavlja to nekoliko puta dok nisam prekinula vezu“, navodi predstavnica Udruženja.

Ona ističe da je slučaj prijavljen policiji, te da se nada da će biti rešen ubrzo.

„Cilj manifestacije „Internacionalna večera“ je bio smanjivanje rasne i nacionalne netrpeljivosti, pa su posetioci pored degustiranja hrane mogli da saznaju više o razlozim zbog kojih ova deca napuštaju svoje zemlje, kao naprimer da je cena namirnica u Iranu udvostručena nakon uvodjenja sankcija ovoj zemlji, da je trećina dece u Somaliji pothranjena i da njih 180 od 1000 ne doživi petu godinu života, kao i više o stanju u Avganistanu nakon preuzimanja vlasti od strane talibana. Skup je u skladu sa zakonom prijavljen policiji, manifestacija je bila dosta medijski propraćena, a tokom nje se nije desio ni jedan incident“, navodi se u zvaničnom saopštenju Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(pravenovine.rs)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar