Vest: Pozorišna predstava za decu "Damojed"

Pozorišna predstava za decu "Damojed"

Pozorišna predstava za decu

Pozorišna predstava za decu " DAMOJED ", po tekstu Nataše Ilić i u režiji Aleksandra Trmčića, na repertoaru je u četvrtak, 23. juna u 10.00 časova.

Cena ulaznice je 200 dinara. 

Tekst: Nataša Ilić

Režija i scenografija: Aleksandar Trmčić

Kostim: Sonja Kotorčević

Koreografija: Irina Mitrović

Muzika: Duško Korlat

Lica:

Zmaj: Lazar Maksić

Dvorska luda: Maja Sofronijević

Kuvar: Uglješa Spasojević

Dama: Ana Ćuk

Vitez: Aleksandar Trmčić

Čarobna ptica, Zmajeva gospođa baka: Jelena Cvijetić

Kralj: Jelena Cvijetić (animacija), Maja Sofronijević (glas)

Kraljeva garda: Irina Mitrović, Dejan Đermanović

REČ REDITELjA

Dečja drama govori o zmaju vegetarijancu koji želi da ispuni očekivanja svoje familije i na svečanoj gozbi posluži sladoled od dame. Ova ideja se ne dopada kuvaru, dvorskoj ludi, dami i vitezu. Posle niza važnih prepreka, dobro pobeđuje zlo. Ova pobeda se realizuje kroz lični rast i razvoj glavnog lika, koji doživljava preobražaj i raskida sa lošim navikama i generacijskim nanošenjem zla, shvata značaj moralnih vrednosti i počinje da živi srećan život. Teks je napisan u stihu i prilagođen psihološkom uzrastu deteta. Bajkoviti prikazi korespondiraju sa dečijom maštom.

Nagrade:

* Nagrada za najbolju scenografiju Aleksandru Trmčiću za predstavu "Damojed", Zimski pozorišni festival za decu, Aleksinac, 2019.

* Nagrada za glumca večeri za ulogu Kuvara u predstavi "Damojed" Uglješi Spasojeviću, Zimski pozorišni festival za decu, Aleksinac, 2019.

* Nagrada MALI JOAKIM Nataši Ilić za najbolji dramski tekst "Damojed" u izvođenju Puls teatra, 11. Festival za decu i mlade "Mali Joakim, Užice 2018.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar