Vest: Potrebni smo Lazi!

Potrebni smo Lazi!

Potrebni smo Lazi!

 "Humanitarna organizacija BUDIHUMAN.12 Čibutkovica" i Vlada Radosavljević pozivaju sve humane ljude da pošalju sms 400 NA 3030 i tako pomognemo Lazi Vujoviću.

Mali Laza od rođenja boluje od Zellweger sindroma, retke i nasledne bolesti poremećaja metabolizma. Nakon prvog epi napada koji je imao sa samo dva meseca, njegovo stanje se pogoršalo. Stradao mu je respiratorni sistem, uvećana mu je jetra, mišići su izrazito hipotonični, oštećen mu je mozak. Lazar ne vidi, ne čuje iako ima slušne aparate, ugrađena mu je traheostoma, hrani se preko PEG-a. Lazar je imao operaciju PEG-a pošto mu je urastao i sada koristi PEG koji se menja na šest meseci. Lazareva sestra Marija, koja je bolovala od istog sindroma je preminula 2017. godine.

Vlada trenutno vodi dve humanitarne akcije, za Petra Batričevića iz Ćelija i za Jovanu Barušić iz Odžaka ali želi da pokre akciju i za malog Lazu." Žrtvovali smo se za Lanu,Minju,Olivera i ostalu decu, vreme je da se aktiviramo i za našeg malog Lazara Vujovića iz Lazarevca" - naglašava Vlada.

"Ništa nećemo postići ako budemo samo delili postove iz fotelje! Ako želiš da pomogneš,moraš poći prvo od sebe. Ajde da se aktiviramo,svi zajedno i pobedimo u ovoj životnoj utakmici za našeg Lazu. Sada je šansa da pokažemo zašto smo među prvima u Srbiji kao humanitarna opština. Humanitarnu akciju trenutno vodim sam ali očekujem da se ljudi jave na instagram profil BUDIHUMAN.12 ili na Fejsbuku "Humanitarna akcija". "Ako bi smo vam rekli,da se zdravlje može kupiti novcem...da li biste ga Lazi poklonili?" - naglašava Vlada.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar