Vest: Posadi svoj hlad - podela besplatnih sadnica

Posadi svoj hlad - podela besplatnih sadnica

Posadi svoj hlad - podela besplatnih sadnica

Javna podela 30.000 sadnica biće organizovana 9. aprila u podne u celoj Srbiji. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji, organizator akcije, nevladina organizacija „Zeleni razvojni centar“ ima plan da u narednim godinama podeli 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas.

„Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo“, poručuju iz „Zelenog razvojnog centra“.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je ova organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Valjevo, Gradski trg - Karađorđeva 64

Osečina, Trg braće Nedić

Mionica, Trg Živojina Mišića

Lazarevac, Gradska opština Lazarevac - Karađorđeva 42Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar