Vest: Podsticaje u agraru dobilo 35 mioničkih poljoprivrednika

Podsticaje u agraru dobilo 35 mioničkih poljoprivrednika

Podsticaje u agraru dobilo 35 mioničkih poljoprivrednika

Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je Rešenja o dodeli podsticajnih sredstava mioničkim poljoprivrednicima, a opština je obezbedila  60, 90 pa čak i 100 odsto subvencija za investicije u sektorima mleka, mesa, useva i organske proizvodnje. Podršku za nabavku mehanizacije, sadnica i organsku proizvodnje dobilo je 35 poljoprivrednika za šta je utrošeno 3,6 miliona dinara. 

- Srećan sam kada vidim nasemejana lica naših vrednih poljoprivrednika, a mi smo tu da pomognemo koliko možemo i zato smo izdvojili podsticajna sredstva za pomoć našim ljudima na selu. Nastavljamo sa ulaganjima, a u selima rešavamo višedecenijske probleme vodosnabdevanja, asfaltiramo puteve i gledamo da na svaki način olaškamo život. U narednoj godini nastavljamo sa ulaganjima i investicijama – rekao je Janković

Prema rečima građana može se zaključiti da im ovi opštinski podsticaji izuzetno znače u bavljenju poljoprivredom i da sada mogu da nabave i mehanizaciju, sadnice i unaprede svoju proizvodnju. 

U mioničkoj opštini intezivno se sprovode radovi na obezbeđivanju urednog i stabilnog vodosnabdevanja, a projektom Ključka vrela rešiće se problemi u  Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama,  Osečenici, Golupcu,  Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Ovaj projekat finansira opština a očekuje se da radovi budu završeni do kraja februara iduće godine. A opština Mionica uskoro će početi radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara. Orlovac je izvorište koje se nalazi u Osečenici, a sa koga se vodom snabdevaju Osečenica, Ključ, Paštrić, Tolić, Brežđe, Radobić, selo Mionica. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar