Vest: Podrži borbu. Podrži decu. Podrži BAZI MILI

Podrži borbu. Podrži decu. Podrži BAZI MILI

Podrži borbu. Podrži decu. Podrži BAZI MILI

Autizam nije retka pojava. Postoje ozbiljni pokazatelji da autizam nastaje kao posledica različitihfaktora koji utiču na razvoj mozga, njegovu strukturu i funkcionisanje. Autizam može da se desi svakoj porodici, bez obzira na rasnu, nacionalnu i etničku pripadnost, socijalni i ekonomski status. Rana dijagnostika, tretman i uključivanje u obrazovni proces su ključni za decu sa autizmom. Tako im se može pomoći da razviju svoje socijalne i komunikacione veštine, postanu samostalniji i vode ispunjeniji i produktivniji život.

Podrži borbu. Podrži decu. Podrži BAZI MILI-0

Približava nam se druga godina plemenite misije hrabrih Lajkovčanki koje svoju energiju usmeravaju na pomoć i podršku kroz udruženje „Bazi Mili“. Put kojim su Milica, Žaklina, Nena i Ana krenule, bio je put u nepoznato bez velike podrške. Uprkos početnim problemima one su bez straha uspele da pokrenu i animiraju decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Svakim danom nam sve više dokazuju da čine pravu stvar za pomoć i integraciju dece sa smetnjama u razvoju. Iako još nemaju potrebnu podršku, ne planiraju predaju već spremaju nove akcije i programe.

Podrži borbu. Podrži decu. Podrži BAZI MILI-1

Uspeh ovog mladog lajkovačkog udruženja se ogleda kroz uspešnu realizaciju raznih projekata kojim pokušavaju da animiraju lokalnu zajednicu i obezbede što bolje uslove za boravak dece sa posebnim potrebama. Najveći uspeh im je organizovanje inkluzivnog centar za svakodnevni boravak dece uz različite individualne i aktivnosti sa logopedom, radionice u cilju razvoja govorno-jezičkih, motoričkih i kreativnih sposobnosti. Pored centra mlade heroine uspele su još da organizuju likovni konkurs, online radionice, humanitarne aktivnosti a što je najvažnije neprestano podstiču na volonterizam i filantropiju.

Podrži borbu. Podrži decu. Podrži BAZI MILI-2

Zbog više nego plemenite i prave ideje treba da podržimo „Bazi Mili“, da podržimo želju i trud koju neprestano pokazuju kako ove Lajkovčanke tako i deca koja su željna ozdravljena i normalnog suživota u svom gradu.

Sada je pravo vreme da se uključite u borbu i pomognete rad udruženja uplatom donacije na račun 205-271285-63 Komercijalna banka.

Sve informacije oko pomoći ili informacija možete dobiti putem njihovog sajta bazimili.org ili putem društvenih mreža.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar