Vest: Podela besplatnih sadnica belog jasena

Podela besplatnih sadnica belog jasena

Podela besplatnih sadnica belog jasena

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, opština Mionica se pridružila akciji Posadi svoj hlad i ovom prilikom Vas obaveštavamo da će 09. aprila u 12 časova na trgu Živojina Mišića biti organizovana besplatna podela sadnica belog jasena.

Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija i Nemačke razvojne agencije (GIZ) koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Cilj ove akcije jeste da se u našoj opštini obezbedi čist vazduh. Pored toga, ova akcija ima i zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

Obezbeđena je jedna sadnica po osobi, a podela će se obaviti uz pridržavanje propisanih epidemioloških mera.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupačnom Poglavlju 27, kao i u skladu da ciljevima svetske akcije „Trilion Trees" Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

 Uz sadnicu će biti dostavljeno i upustvo za sadnju kao i vezica za ime i datum sadnje, za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli.

Akcija „Posadi svoj hlad" je jedinstvena prilika da ozelenimo delove naše opštine i  zato pozivamo sve građane da dođu i preuzmu svoje sadnice i da na taj način zajedno učinimo  našu sredinu  kvalitetnijim i zdravijim mestom za život svakog od nas.

(Izvor: Opština Mionica)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar