Vest: Počinje Kolubarsko - mačvanska zona u fudbalu

Počinje Kolubarsko - mačvanska zona u fudbalu

Počinje Kolubarsko - mačvanska zona u fudbalu

Ovog vikenda startuje prvenstvo Kolubarsko-mačvanske zone u fudbalu, u kojoj opština Lajkovac ima tri predstavnika: Železničar, Zadrugar i Strmovo.

Višegodišnjem stabilnom zonašu Zadrugaru pridružio se najpoznatiji lajkovački fudbalski kolektiv Železničar, posle još jednog ispadanja iz Srpske lige, i Strmovo kao prvak Kolubarske okružne lige. Malo je nedostajalo da imamo četiri predstavnika Zone jer je sudbina Rubribreze o ispadanju u niži rang odlučena u poslednjem kolu prethodnog prvenstva. Prvo startuje Strmovo 1968, koje danas od 17 časova dočekuje OFK Divci. U nedelju od 17 časova Železničar dočekuje Vrelo Sport, dok u isto vreme Zadrugar igra u Prnjavoru protiv Mladosti.

Sastavi lajkovačkih zonaša doživeli su dosta izmena u prelaznom roku, a ko se najbolje pojačao i tempirao formu videćemo već u jesenjem delu takmičenja.

Zona ove godine ima 14 klubova, a deluje da je konkurencija je dosta jača nego u prethodnom prvenstvu. Iz Srpske lige Zapad ispali su Budućnost Krušik i Železničar, klubovi sa velikom tradicijom i reputacijom, koji svakako žele što brži povratak u republički rang takmičenja. Slogi iz Bogosavaca za malo je izmakla titula i plasman u Srpsku ligu, tako da se očekuje da će isto pokušati i ove sezone, a odličnu sezonu imao je i Vrelo Sport koji je, uz dobru infrastrukturu i podršku, najavio veće domete.

Tu su standardno dobri, prekaljeni zonaši, Zadrugar, valjevski Radnički i Drina iz Ljubovije, kao i prošle sezone jako dobri OFK Divci. U Zoni su od ranije i mionička Ribnica, Borac iz Lešnice, Jedinstvo iz Vladimiraca i Mladost iz Prnjavora. Izuzetno će biti motivisane novajlije Strmovo i Cer iz Petkovice.

Sa velikim interesovanjem Lajkovčani očekuju nastupe Strmova, kluba za čiji je je uspon najzaslužniji pokojni Obren Radovanović i koji je „pregazio“ tri ranga za dve godine. Podsećamo da je prošle sezone Strmovo bilo ubedljivi šampion Kolubarske okružne lige, sa 20 poena prednosti u odnosu na drugoplasirani tim. Prilikom proslave titule najavljena je podrška porodice Radovanović i u višem takmičarskom rangu.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !(Opština Lajkovac)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar