Vest: Počelo čišćenje

Počelo čišćenje

Počelo čišćenje

Na teritoriji 43 grada i opštine, tokom septembra meseca biće očišćeno oko 500 divljih deponija.

Kao što je već najavljeno, Valjevo je od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo sredstva u iznosu od  932.000, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara,  što je ukupno 1.165.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji Grada.

Počelo čišćenje-0

Danas je očišćena deponija na Kemenitovcu, koja spada u najkritičnije divlje deponije na teritoriji grada Valjeva, pored deponija u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu, u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu kod restorana Megas i  Senjevac na putu za Donju Bukovicu.

Na teritoriji Valjeva ima oko 15 divljih deponija, a tokom ovog meseca biće očišćeno sedam najkritičnijih.

Počelo čišćenje-1

Novac koji je dobijen na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, biće očišćene deponije koje su u najlošijem stanju.

Nakon očišćene deponije na Kamenitovcu, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović je izjavio da će biti pojačane kontrole i nadzor nad očišćenim deponijama i apelovao na sugrađane da budu odgovorni, jer neadekvatno odlaganje otpada utiče na zdravlje svih nas.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar