Vest: Počela Mini maksi liga u Mionici

Počela Mini maksi liga u Mionici

Počela Mini maksi liga u Mionici

U okviru Mini maksi fudbalske lige, koja je počela u Mionici, od novembra do marta takmičiće se 47 ekipa iz 12 klubova iz Valjeva, Ljiga, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice uzrasta od 7 do 11 godina. Takmičenje se organizuje u 5 liga, gde će iz svake biti izabran pobednik koji će se plasirati na dalje regionalno takmičenje.

- Mionica je domaćin i ove godine. Mionički Sportski centar po četvrti put organizuje Mini maksi ligu „Mionica 2022/2023". Ovo nam je još jedna potvrda da smo bili na pravom putu kada smo izgradili jednu modernu halu za čiju obnovu je izdvojeno 114 miliona dinara. I to nakon 25 godina čekanja. Pokazali smo da imamo sportski kvalitet. Sa ulaganjima nastavljamo i dalje. Upravo, u Mionici rekonstruišemo tribine, gradimo moderne svlačionice, prostorije za sudije i jedan moderan sportski ambijent. Obnovili smo terene, imamo teretane na otvorenom i zatvorenom, a bavimo se razvojem klubova. Osnovali smo bokserski klub, a sa radom je nastavio i karate klub. Sport je važan za sve, a pogotovo naše najmlađe. Verujem da ćemo svi naći vremena i da ćemo biti redovna publika u sportskoj hali gde ćemo bodriti naše najmlađe sportiste – rekao je Janković koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće u takmičenju.

U Mionici je u toku rekonstrukcija tribina u koju je uloženo 22 miliona dinara. Projekat finansiraju lokalna samouprava i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Mionica se 2019. godine pridružila velikoj porodici gradova širom Srbije u kojima se organizuje Mini maksi fudbalska liga, a koji je najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar