Vest: Pobede Železničara i Ub-a. Sledi derbi

Pobede Železničara i Ub-a. Sledi derbi

Pobede Železničara i Ub-a. Sledi derbi
Odbojkašice Železničara ostvarile su 12. uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu. Ekipa iz Lajkovca je u gostima savladala Srem sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:15).

Izabranice Branka Kovačevića su bile znatno sigurnije u napadu. Iako je Srem na početku meča poveo 6:1, u nastavku su gošće preuzele inicijativu, te izjendačile na 10:10. Posle toga je sve bilo u rukama Železničara, koji je maksimalno koristio slabosti rivala.

Barbara Batinić je za pobednički tim postigla 19 poena, Jovana Mirosavljević je dodala 11. Na drugoj strani po 7 su upisale Mina Stanojević, Ana Jeković i Sonja Danilović.

Železničar je drugi na tabeli sa učinkom 14-2 i 41 bodom. 

Odbojkašice Uba savladale su ekipu Partizan Sokerbet u okviru 16. kola Banka Poštanska štedionica Superlige. Ubljanke su večeras, kod kuće, ostvarile pobedu protiv Partizana sa 3:1, po setovima 23:25, 25:18, 25:20 i 25:17.

Odbojkašica Uba, Ljubica Kecman, nada se da će njena ekipa nastaviti da igra sa samopouzdanjem i da će se to zadržati i u nastavku takmičenja.

„Bila nam je važna pobeda danas, svaki set i svaki bod nam je bitan, zbog pozicije na tabeli za plej-of koji nam predstoji. Dosta se stvari promenilo u našem igračkom kadru i sigurno smo počele bolje da igramo. Sve devojke koje su danas igrale dale su svoj doprinos i to nam je značilo za ovu današnju pobedu“, zaključila je Kecman.

Najefikasnija u ekipi Uba bila je Ljiljana Ranković sa 21, dok su se u protivničkom timu najviše istakle Ana Krulj i Nada Mitrović sa po 17  poena.

U narednom 17. kolu Železničar će dočekati ekipu Ub-a u Lajkovcu,

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor i foto: Sport klub ; Ossrb



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar