Vest: Pobeda odbojkašica u Banovcima posle preokreta

Pobeda odbojkašica u Banovcima posle preokreta

Pobeda odbojkašica u Banovcima posle preokreta

Odbojkašice Železničara su sinoć u Staroj Pazovi zabeležile minimalnu pobedu u 13. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Iako su važile za velikog favorita, Lajkovčanke su porazile Omladinac tek posle velike borbe sa 3:2, po setovima 25:21, 21:25, 22:25, 25:23 i 15:12. Ova utakmica svakako opominje pred veliki derbi protiv vodećeg Jedinstva, sledećeg vikenda u Lajkovcu.

Prvi set su odbojkašice Želje prelomile kod rezultata 11:10 za Omladinac, kada su Uzelac i Veltman napravile seriju od 6:1. Drugi set je takođe bio tesan do istog rezultata, ali su tada domaće igračice vezale četiri poena, pre svega dobrim potezima Vajagić i Šućurović, te zadržale prednost do kraja seta.

Sličan scenario je bio i u trećem setu, sastav Branka Kovačevića kao da je bio iznenađen odličnom igrom domaćeg tima, koji je uz bučnu podršku publike na 16:15 napravio četiri razlike, što je bilo dovoljno da zadrži prednost do kraja i povede sa 2:1 u setovima.

Kvalitet i iskustvo Železničara dolazi do izražaja u četvrtom setu, kod velike prednosti Omladinca, koji je na krilima vođstva u setovima i podrške publike vodio sa 18:13. Posle tajm-auta Kovačevića probudila se drugoplasirana ekipa prvenstva, smanjila greške na minimum i timskom igrom počela da osvaja bitne poene. Tako je Železničar u završnici, i pored vođstva Omladinca od 22:20, serijom od 5:1 izjednačio rezultat i obezbedio taj-brejk.

Velika borba, puna preokreta i kvalitetnih poteza, viđena je u petom setu. Domaćin je vodio sa 9:5, ali tada su na scenu odličnim potezima još jednom stupile Veltman i Uzelac. Tako je Železničar odličnim servisima i napadima prvo stigao do preokreta, a potom i do velike pobede.

Aleksandra Uzelac, najbolji pojedinac Železničara na ovom meču, izjavila je: „Mislim da smo u ovu utakmicu ušle veoma opušteno i da smo potcenile protivnika. Isto tako smatram da smo mogle da odigramo na mnogo višem nivou i da ovo nije ni blizu našeg maksimuma. Možemo se utešiti time što je ovo prva utakmica nakon pauze. Nadam se da ćemo već u sledećoj nastaviti sa našom prepoznatljivom igrom i da ćemo zadržati visokm plasman u nastavku.“

Najefikasnija u pobedi svog tima bila je upravo Aleksandra Uzelac sa 23 poena, a pratile su je Veltman sa 17, Madan Rozales sa 13, Ivanović sa 11 i T. Stanojević sa 10 poena. Najefikasnija u Omladincu i na utakmici bila je Una Vajagić sa 24 poena.

Ostali rezultati 13. kola: Inđija – Crvena zvezda 0:3, Srem – Novi Sad 3:0, Jedinstvo – Spartak 3:0, Partizan – Ub 0:3 i AS Batajnica – TENT 0:3.

Železničar u derbiju narednog kola dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove, što je svakako najvažnija utakmica u ligaškom delu takmičenja. Lajkovčanke su ove sezone dva puta poražene od Jedinstva: u prvom delu prvenstva i u Kupu Srbija, nadamo se da je naredni susret prava prilika za revanš.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar