Vest: Plesni spektakl u Mionici, nastupilo skoro 500 takmičara

Plesni spektakl u Mionici, nastupilo skoro 500 takmičara

Plesni spektakl u Mionici, nastupilo skoro 500 takmičara

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla u kom su za šampione državnog prvenstva u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine proglašeni Luka Dugalić i Barbara Vlajković, koji su takođe bili prvi i u starijim omladinicima. Takmičilo se oko 500 učesnika iz 24 kluba  iz Niša, Kruševca, Kragujevca, Smedereva, Čačka, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina,Sombora, Valjeva, Aranđelovca, Lazarevca, Brčkog i Zagreba.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković svečano je otvorio veliko finale, a potom pobednicima uručio pehare i medalje.

-Velika mi je čast što je Mionica večeras domaćin jednog ovakvog takmičenja državnog karaktera.  Podsetiću vas samo koliko je važno plesati jer naš vojvoda Živojin Mišić kada je završavao akademiju, u završnoj godini imao je jedan predmet koji se zove tancovanje. Oni su tada naučili da plešu, pa je onda on tako, kao mladi poručnik, na jednom oficirskom balu u Aranđelovcu zamolio jednu lepu damu za ples. Bila je to Lujza Krikner, buduća Lujza Mišić, što znači da su se tu upoznali i kasnije venčali. I poruka za sve mlade je, da ukoliko imate mogućnosti i ukoliko imate vremena da naučite da plešete, jer nikada se ne zna kada ćete sresti svog Mišića ili svoju Lujzu – rekao je Janković.

U predigri večernjeg velikog finala priliku da nastupe imali su polaznici plesne škole Centra za obrazovanje i razvoj „Mionica", zatim deca Predškolske ustanove „Neven" i učenici nižih razreda OŠ „Milan Rakić".

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Aleksa Matović i Jovana Klenkovski, a u omladinicima i svi članovi plesnog kluba „Beodens" iz Beograda.

Na kvalifikacionom turniru u latinoameričkim i standardnim plesovima za RMP najbolje rezultate su ostvarili: Andrej Matejić – Anja Arsenijević (prvi), Marta Vanušić (druga) i Nađa Dukić (treća) kao i Mia Pantelić i Sofija Ristić.  

Plesni klub „RMP" imao je odlične predstavnike i u savremenom plesu jer su strit formacije RMP Stars osvojile dva prva mesta kao i Iva Stojanović u Hip Hop-u.

- Danas, posle održanog plesnog spektakla godine koji su nam priredili najbolji sportski plesači Srbije i regiona, kada nemam subjektivni osećaj zbog odgovornosti same realizacije želim da zahvalim svim učesnicima, publici i ljudima koji su nam pomogli da opravdamo poverenje Plesnog saveza Srbije i Opštine Mionica. Bila je to prava promocija plesnog sporta kako po broju učesnika, posećenosti i kvalitetu prikazane veštine. Posebno želim da se zahvalim predsedniku Bobanu Jankoviću na tome što prepoznaje višeslojni pozitivan uticaj plesa i podržava naše aktivnosti u tom pravcu. Naša misija je popularizacije plesne veštine i kulture pokreta i u sredinama van velikih gradova. Učešće većeg broja takmičara u odnosu na prošlu godinu i iz regiona i najava dolaska u još većem broju samo su potvrda ispravnosti tog našeg opredeljenja – rekao je Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije zaduženog za školski i rekreativni ples.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar