Vest: Penzioneri iz Mionice najbolji fudbaleri na Mini olimpijadi

Penzioneri iz Mionice najbolji fudbaleri na Mini olimpijadi

Penzioneri iz Mionice najbolji fudbaleri na Mini olimpijadi

Mionički penzioneri trijumfovali su na Mini olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, gde su zauzeli prvo mesto i osvojili zlatnu medalju u fudbalu, a treće mesto u pikadu.

Olimpijada je održana u Valjevu, a  učestvovalo je  11 penzionera iz Mionice, koji su se takmičili u 5 disciplina i to u fudbalu, pikadu, šahu, brzom hodanju i košarci.

-Odličan plasman naših penzionera. Učinili su nas ponosnima. A mi činimo sve kako bismo im ulepšali život u trećem dobu. Ove sezone omogućili smo im besplatan ulaz na bazen. Kroz projekat „Pomoć u kući“, negovateljice brinu o 38 korisnika usluga ovog programa. U toku pandemije, naši volonteri bezrezervno su pomagali našim najstarijima, nosili im hranu, lekove. A ukoliko je bilo potrebe da se neko odveze na vakcinu, i to smo radili. Omogućili smo im i besplatne ekskurzije. Naši najstariji izgradili su našu opštinu, udarili temelje razvoja, a mi nastavljamo ono što su oni započeli – rekao je predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica već četiri godine za redom organizuje i finansira odlazak na ekskurzije penzionerima. Avala, Mećavnik, Golubac, Topola, Subotica, Palić su samo neki od destinacija koje su mionički penzioneri besplatno posetili. Svake godine na ekskurzije ode između 65 i 75 penzionera.

A ove godine u planu je da se za mioničke penzionere, preko Centra za razvoj i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom opštine Mionica organizuju i besplatne obuke iz informatike, stranih jezika, krusevi likovne i primenjene umetnosti, škole nege, rekreativni programi i dr. Sa besplatnim ekskurzijama, bazenima i besplatnim obukama, penzionerima u Mionici omogućen je bogat sadržaj.

Mini olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba  organizovao je Pokret trećeg doba Valjevo, a održana olimpijada je uvod za učešće za 14. olimpijadu u Vrnjačkoj Banji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!


(Izvor: Opština Mionica)

 




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar