Vest: Ovogodišnji FAS dolazi i u Lazarevac!

Ovogodišnji FAS dolazi i u Lazarevac!

Ovogodišnji FAS dolazi i u Lazarevac!
Asitež Srbija nastoji da motiviše pozorišne stvaraoce da se aktivno uključe u unapređеnje i bolju vidljivost pozorišne umetnosti za mladu publiku i dečje kulture uopšte. Ove godine festival gostuje u našem kraju, dolazi nam u Lazarevac.

"Srebrni car" je bajka koja nam govori priču o jednoj siromašnoj devojci Smilji, spremnoj da se žrtvuje samo kako bi pomogla svom još siromašnijem narodu. Prema motivima dramskog teksta „Srebrni car" Sanje SavićRežija: David AlićIgraju: Ana Ćuk, Jelena Đorđević, Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Boba Stojimirović, Lazar Maksić / Uglješa Spasojević, Mihaela Stamenković, Irina Mitrović

Ovogodišnji FAS dolazi i u Lazarevac!-0

Trajanje: 45 minuta

Uzrast: 10+

Drama je oblikovana i pojednostavljena tako da je priča ispričana bez reči, a ovaj mistični svet dočaran kroz situacije, slike i koreografije. Najveću inspiraciju autori nalaze u slovenskoj mitologiji. Malo je predstava, skoro da ih i nema, koje obrađuju ovu tematiku ili pak uzimaju polazište u našoj mitologiji. Predstava je polulutkarskaU sredu 27. oktobra od 15:00 časova u Puls teatru Lazarevac odigraće se predstava "Srebrni car".

Ovogodišnji FAS dolazi i u Lazarevac!-1
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar