Vest: Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja u nedelju

Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja u nedelju

Ovčarska izložba i Festival jagnjećeg pečenja u nedelju

Ovčarska izložba i 5. Festival jagnjećeg pečenja, biće održani u nedelju, 10. septembra u Pričeviću, najavio je na konferenciji za novinare direktor preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline“ Goran Marjanović.

Na ovogodišnjoj Ovčarskoj izložbi i Festvalu jagnjećeg pečenja očekuje se da će biti izloženo oko 200 grla sjeničke pramenke.

„Ova manifestacija je od izuzetnog značaja za naš Grad i za sve poljoprivredne proizvođače, imajući u vidu da se vrši i sama promocija naše poljoprivredne proizvodnje, a na prvom mestu ovčarstva. Ja bih podsetio da smo ove godine na sajmu u Novom Sadu bili apsolutni šampioni u ovčarstvu, sa izloženim grlima Aleksandra Stanarevića. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve naše sugrađane da posete ovu manifestaciju“, kazao je Marjanović.

Iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe su poručili da su obišli teren i da je izvršen izbor grla za 16. Ovčarsku izložbu.

„Za 16. izložbu odabrano je oko 200 grla. Ženska grla se izlažu kao kolekcije, a muška grla se izlažu pojedinačno. Kada je u pitanju broj grla koja će biti izložena po određenim kolekcijama, bilo je i normalno za očekivati da najviše bude grla koja su u kategoriji odraslih ovaca, tu imamo negde oko 18 kolekcija, odnosno 90 grla, zatim mlađe ovce – šest kolekcija ili 30 grla, dviske – pet kolekcija ili 25 grla. Kada su u pitanju muška grla, odraslih ima šest grla, mlađih ovnova sedam i dvizaca pet grla“, rekao je dr Radoslav Vujić, predsednik Komisije za odabir grla koja će se takmičiti na izložbi.

Poziv za učešće na ovoj manifestaciji uputila je i Snežana Birčanin iz preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline“.

„Kao i svake godine imamo i prodajni deo, gde obuhvatamo narodne radinosti, domaće proizvode. U odnosu na prošlu godinu imamo tri puta više prijavljenih, što je nama izuzetno drago i pokazatelj da smo prošle godine uradili pravu stvar što se tiče organizacije. Svečano otvaranje manifestacije je predviđeno za 12 časova. Kao i svake godine imaćemo umetnički program, gde će nastupiti kulturno-umetnička društva iz Valjeva, pored toga imamo goste iz sela Samaila kod Kraljeva. Oni će nastupati sa skečom, gde će predstaviti trgovinu stoke na pijacama, odnosno kako se to nekada radilo. Ono što mi je jako bitno da navedem je da i ove godine organizujemo Medicinsko selo, gde će posetioci i meštani imati mogućnost da se pregledaju“, naglasila je Snežana Birčanin.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar