Vest: Osam medalja za Atletski klub "Lazarevac"

Osam medalja za Atletski klub "Lazarevac"

Osam medalja za Atletski klub

Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju, održano u organizaciji Atletskog kluba "VAK 1926" iz Vršca i Srpskog atletskog saveza Srbije, pored 19 klubova iz cele zemlje, ugostilo je i lazarevačke atletičare koji su osvojili čak osam medalja.

Sportisti Atletskog kluba "Lazarevac" najbolje su se pokazali u odnosu na konkurenciju i iz Vršca se vratili sa najboljim uspehom. Novi prvak Srbije na 4.000 metara u kategoriji mladih juniora je Luka Stanišić. Srebrne medalje dobili su Mihailo Janković (stariji pioniri, 2.000 metara), Anđelika Vasić (mlađe juniorke, 4.000 metara) i Aleksandra Todorović (starije juniorke, 6.000 metara), dok su bronzane medalje osvojili Ena Belaćević (starije pionirke, 2.000 metara), Irena Stošić (mlađe juniorke, 4.000 metara), Nikola Arsenijević (mlađi junior, 4.000 metara) i Tijana Đorđević (starije juniorke, 6.000 metara). Bez medalje su ostali Aleksa Petković, Nađa Arsenijević, Mia Milošević, Maša Vasić, Nataša Drinčić, Mina Belaćević i Sara Grbić.

Postignutim uspehom takođe je zadovoljan Nenad Ristić, direktor AK "Lazarevac". "Sama organizacija trke je bila na vrhunskom nivou, kao i izbor staze domaćina koja je ocenjena pozitivno od strane svih klubova i Srpskog atletskog saveza. Kvalitetno smo se pripremali za ovaj nastup, a naši takmičari su pokazali visok nivo borbenosti", kaže Ristić.

(Izvor: pravenovine.rs)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar