Vest: Opštinska liga u Mionici napunila tribine do posledenjeg mesta

Opštinska liga u Mionici napunila tribine do posledenjeg mesta

Opštinska liga u Mionici napunila tribine do posledenjeg mesta

U Mionici je u nedelju počela Opštinska liga u fudbalu u kojoj učestvuje 15 ekipa koju čine četiri firme i 11 ekipa iz naselja sa teritorije opštine. Mioničani i posetioci vrlo su zainteresovani da pogledaju ovo takmičenje, a tome svedoči i podatak da je sinoć mionički Sportski centar bio prepun i da je utakmice pratilo skoro 700 gledalaca.

 Opština i Sportski centar Mionica prvi put su organizovali ovu ligu 2019. godine  kojo je trajala do sredine marta 2020. godine kada je zbog uvođenja vanrednog stanja prekinuta. Zbog velike zaintresovanosti javnosti, Opštinska liga je ponovo organizovana i trajaće do kraja februara naredne godine do kada je planirano da se odigra sedam kola i zavšnica.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovao je početku ovog takmičenja kada je pobednicima prve sezone ove lige uručio pehare.

- Maštali smo o punim tribinama i modernoj sportskoj hali u kojoj ćemo se svi okupljati i radovati. I uspeli smo. Večeras, na radost svih nas, počela je Opštinska liga Mionice. Nastavljamo i sa ulaganjem u sport i organizovanjem takmičenja. Ovde u blizini Sportskog centra rekonstuišemo tribine i izgradićemo nove svalčionice i prostorije. Sport je važan i pune tribine večeras potvrđuju to. Siguran sam da će svake nedelje biti pun Sportski entar i presrećan sam pto smo, svi zajedno, uspeli da organizujemo ovakovo takmičenje gde ćemo se družiti i dolaziti sa porodicom i prijateljima – rekao je Janković.

U prošloj sezoni, prvo mesto u  Opštinskoj grupi prvo mesto je osvojila ekipa Radobića, drugo mesto Varoš Mionica a treća je bila ekipa iz Komanica. A u Biznis grupi prvo mesto je pripalo ekipi FIMA, drugo je osvojila Aqua Gala a treća je bila ekipa PS Mionica.

U ovkiru sportskih dešavanja, u Mionice se trenutno igra i Mini maksi liga u kojoj učestvuje 47 ekipa iz 12 klubova iz Valjeva, Ljiga, Lajkovca, Uba, Osečnie i Mionice uzrata od 7 do 11 godina i trajaće do marta naredne godine. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar