Vest: Opština Mionica s Vladom Srbije potpisala ugovor za projekte razvoja

Opština Mionica s Vladom Srbije potpisala ugovor za projekte razvoja

Opština Mionica s Vladom Srbije potpisala ugovor za projekte razvoja

Opština Mionica potpisala je u Palati Srbija ugovor sa Ministrom  bez portfelja u Vladi Srbije, zaduženim za razvoj nedovoljno razvijenih opština. Sredstva dobijena kroz saradnju s Vladom Srbije i Kabinetom ministra bez portfelja biće iskorišćena  za  izradu projektno – tehničke dokumentacije, planske dokumentacije, izgradnju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata od značaja za građane Mionice. 

Predsednik optšine Mionica Boban Janković i ministar Novica Tončev potpisali su ugovor vredan 8,9 miliona dinara.

-Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije koja vodi odgovornu politiku i podjednako podstiče razvoj i napredak svih opština u Srbiji. Formiranje Kabineta ministra bez portfelja zadužen za unapređenje nerazvijenih opštine je potvrda da se slabije razvijenim opštinama pruža prilika da stanu rame uz rame sa razvijenim opštinama i tako što će realizovati značajne infrastrukturne projekte koji su već dugo čekali na početak radova. Budžetom Republike Srbije opredeljena su sredstva za nerazvijene opštine u okviru Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu gde sve nerazvijene opštine mogu da zatraže novac za realizaciju svojih projekata.Ovo su odlične vesti jer će se u velikoj meri poboljšati kvalitet života naših sugrađana i rešiti pitanja bezbednosti učesnika u saobraćaju na teritoriji mioničke opštine-istakako je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica s Vladom Srbije potpisala ugovor za projekte razvoja-0

Za realizaciju infrastrukturnih projekata i izradu planskih dokumenata, projektno-tehničke dokumentacije iz oblasti saobraćajne infrastrukture biće upotrebljena odobrena sredstva od Vlade Republike Srbije u iznosu od 8.9 miliona dinara, a opština Mionica će učestvovati sa još 3.1 milion dinara.

(Izvor: Opština Mionica)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar