Vest: Opština i meštani udružili snage

Opština i meštani udružili snage

Opština i meštani udružili snage

Prvi put od nastanka sela, meštani Klašnića dobiće vodu. U toku je izgradnja 1,5 kilometara razvodne mreže. Prošle godine završena je izgradnja 2 kilometra vodovodne mreže, a  uskoro se očekuje i početak radova u drugom delu kada će svi stanovnici Klašnića imati čistu, pijaću vodu. Izgradnju sekundarne mreže finansirali su građani, a radove izvodi lokalno javno komunalno preduzeće "Vodovod Mionica".  

- U mioničkim selima intezivno se radi na poboljšanju vodovodne infrastrukture, uz veliku podršku predsednika i Vlade Srbije  Višedecenijski problem snabdevanja vodom u Klašniću će biti rešen. Ponosan sam na zajednički rad opštine i njenih građana. Meštani su bili ažurni, organizovali su se, izdvojili sredstva. Opština je pomogla. Uredno vodosnabdevanje nema alternativu i zato činimo sve da pronađemo nova izvorišta, proširimo mrežu, a sve u cilju da naši građani imaju uslove kakve zaslužuju. Paralelno radimo i vodovod u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Janković je istakao i značaj projekta vodovodnog sistema Kotline-Rajković, koji se takođe radi i kojim će biti rešeno vodosnabdevanje sedam sela u Mionici. Za rekonstukciju vodovoda Kotline – Rajković, Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave opredelilo je 16,2 miliona dinara, a opština učestvuje sa 3,5 miliona dinara.

Pored toga, vodu su prošle godine prvi put dobili meštani Šušeoke i Đurđevca, gde je završeno 6 kilometara razvodne mreže.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar