Vest: Olimpijska medalja za Lazarevac

Olimpijska medalja za Lazarevac

Olimpijska medalja za Lazarevac
Posle kvalifikacija održanih 18. septembra u Beogradu, šest učenika iz Srbije izborilo je mesto na Internacionalnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izuzetan uspeh ostvario je učenik iz Lazarevca Mihailo Radovanović.

Posvećenim radom tokom letnjeg raspusta Mihailo je savladao veliki deo srednjoškolskog gradiva fizike, biologije i hemije. Rad se i ovog puta isplatio. 

U jakoj konkurenciji sa učenicima iz preko 50 zemalja (Rusija, Kina, Nemačka, Indija, Japan)na takmičenju 18. septembra ostvaren izvanredan uspeh. Posle tri meseca napornih priprema, trud se isplatio u vidu olimpijskih medalja. Mihailo Radovanović iz Lazarevca osvojio je srebrnu medalju na naučnoj olimpijadi. 

Mihailo Radovanović je učenik prve godine Matematičke gimnazije i već godinu dana škole za talente Foton iz Šapca. Osnovnu školu "Vojislav Voka Savić" je završio u Lazarevcu, gde je otkrio svoju veliku ljubav prema matematici i fizici. Velike zasluge za usmeravanje malog Mihaila ima i njegov profesor Petar Mijaljević iz "Vokine" škole. Mihailo Radovanović je osvajač Vidovdanske nagrade i đak generacije.

Čestitamo Mihailu i njegovoj porodici na ogromnom uspehu!!!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar