Vest: Održana promocija drame "Kvintni krug"

Održana promocija drame "Kvintni krug"

Održana promocija drame

Promocija drame "Kvintni krug" Lidije Ćirić održana je u Svečanoj sali  Biblioteke "Dimitrije Tucović" u Lazarevcu u utorak 18. oktobra. Na promociji su pored autorke govorili direktorka Biblioteke Jasmina Ivanković i pisac Velja Žunjić, a odlomke je čitala Marija Popović. 

Publika je imala prilike da nakon romana "Rekvijem za jedan dan" i zbirke pripovedaka "Bez, dragi moji2 ovoga puta autorku upozna kao dramskog pisca. Drama u dva čina sa podnaslovom „Komad sa pevanjem na ivici pucanja“ kod publike je izazvala smeh, ali i zapitanost nad trenutnim stanjem u jednom sloju društava. Svet estrade viđen okom pisca ogrezao je u porocima, lažnom moralu, licemerju. Pliva u novcu, ali i pored toga oni su nezadovoljni, neostvareni i u stalnom sukobu sa samim sobom i sa svojom okolinom. Njihova svakodnevica je ogoljena pred očima publike, a jezik je živo i uverljivo sredstvo prikazivanja lika. Žive u svom orvelovskom svetu, ispred LCD televizora kome je stvarni porodični život samo okvir koji ima za cilj publicitet i rejting u tabloidima. 

Poput najbolje komediografske tradicije Lidija Ćirić nas upoznaje sa Koni, koja je uverljiva naslednica Sterijine Feme ili Nušićeve Živke ministarke.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar