Vest: Održana manifestacija “Dan maline”

Održana manifestacija “Dan maline”

Održana manifestacija “Dan maline”

Tradicionalna manifestacija „Dan maline“, održana je u Brankovini po 61. put, u organizaciji Turističkog društva „Ljuba Nenadović“, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Stručni žiri manifestacije „Dan maline“ u kategoriji za kvalitet izloženih plodova, prvu nagradu je dodelio Milosavljević Predragu iz Brankovine. Drugo nagradu je dobio Mladen Mitrović iz Gole Glave, dok je treća nagrada u ovoj kategoriji pripala Milivojević Miroslavu iz Družetića.

Za najvećeg rodnog proizvođača – nagrađen je Nikolić Milovan – Sirdija, drugo mesto je pripalo Spasojević Radiši iz Donjih Leskovica i treće mesto osvojila je Zemljoradnička zadruga “Malinari” iz Konjica.

Za doprinos razvoju malinarstva – prvu nagradu je osvojio Stepanović Milovan iz Suvodanja, drugo mesto je pripalo Marinković Zdravku iz Lopatnja i treće mesto je osvojilila Zemljoradnička zadruga “Ogranak” iz Brezovica.

Održana manifestacija “Dan maline”-0

Najuređeniji malinjak – prvu nagradu je osvojio Darko Tadić iz Dragodola, drugo mesto osvojio je Milivojević Marko iz Družetića i treće mesto Krsmanović Slavica iz Lopatnja.

Tradicionalno je održano i predavanje Poljoprivredne stručne službe, turnir u malom fudbalu, Seoske olimpijske igre, kao i Gastro fest, takmičenje u kuvanju gulaša.

Brojni posetioci uživali su u porti crkve u Brankovini, ali i u čitavom kulturno – istorijskom kompleksu, uz bogat kulturno – umetnički program.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar