Vest: Održan Festival rakije i vina

Održan Festival rakije i vina

Održan Festival rakije i vina

Turistička organizacija Valjeva i Poljoprivredna i savetodavna stručna služba Valjevo su nakon uspešnog Festivala rakije i vina koji je održan u okviru Tešnjarskih večeri, organizovali i prvi „Zimski festival rakije i vina“, koji je održan danas na Platou ispred Centra za kulturu.

“Nastavljamo uspešno tradiciju organizacije Festivala rakije i vina, koji se ove godine održava u okviru novogodišnjeg programa grada Valjeva. Imamo preko 25 učesnika koji će predstaviti svoja najbolja vina i rakije. Mi smo naravno kraj koji je poznat po malini i šljivi, ali sve više se razvijaju vinogradi i kao Turistička organizacija smatramo da je vinogradarstvo i destilerije zaista nešto što treba promovisati i nešto što obogaćuje našu turističku ponudu. Vinarije i destilerije u Kolubarskom okrugu, dakle proizvođači koji su registrovani i koji imaju kvalitetne proizvode se predstavljaju danas, ali tu su i naše vredne domaćice, koje su pripremile domaće proizvode da ulepšaju ovaj festival”, kazala je direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković.

Održan Festival rakije i vina-0

Svetislav Marković, direktor Poljoprivredne i savetodavne stručne službe Valjevo je naglasio da su izlagači na festivalu iz Kolubarskog okruga i da je cilj održavanja ovakvih manifestacija da se proizvođači vina i rakije promovišu, jer su proizvodi odličnog kvaliteta.

“Prevashodno su ovde proizvođači i destilerije iz našeg kraja, to nam je i bio cilj. Ovo je samo nastavak rada, jer smo imali festival i u okviru Tešnjarskih večeri, a planiramo da nastavimo kako bi smo kroz ovakav način izlaganja proizvoda i destilerija upoznali naše sugrađane sa ponudom, ali i druge ljude iz cele Srbije. Samim tim pravimo jedan brend, tu pre svega mislim na rakije koje su izuzetnog kvaliteta, ali i sve bolja vina. Valjevo je izuzetan teren za podizanje vinograda. Mora se obratiti pažnja da se to tehnološki sve uradi kako treba, ali sve veći i veći broj ljudi se pojavljuje koji imaju odlične proizvode. Voleo bih da nas u narednom periodu znaju i po vinima i po svim onim proizvodima koje mi tradicionalno pravimo”, poručio je Marković.

U okviru muzičkog programa, nastupili su Nikola Jevtić i Milica Panić, nakon čega je koncert održala Valjevka Marina Tadić.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar