Vest: Odbojkašice Železničara igraju Superkup i osminu finala Kupa Srbije

Odbojkašice Železničara igraju Superkup i osminu finala Kupa Srbije

Odbojkašice Železničara igraju Superkup i osminu finala Kupa Srbije

Jubilarni 10. Superkup u konkurenciji odbojkašica odigraće Crvena zvezda i Železničar u nedelju 9. oktobra od 18.00 časova (RTS 2). Utakmica se igra u beogradskoj dvorani USC Voždovac na Banjici.

Železničar je trofej Superkupa osvojio dva puta: 2019. i 2021 i po tome je druga najuspešnija ekipa u ovom takmičenju. Vizura je pet puta bila pobednik, a po jednu titulu su osvojili Jedinstvo iz Stare Pazove i Ub.

Žreb je odlučio da se u osmini finala 57. Kupa Srbije Železničar dočeka subotički Spartak. Ovaj meč će se igrati 11. ili 12. oktobra, kao i utakmica Crvena zvezda – Omladinac.

Pre toga, 8. ili 9. oktobra, sastaće se: Ub – Leskovac 98, Srem – Radnički Blasters, Partizan Efbet – Novi Sad, Inđija – NS volej tim, Jedinstvo – Klek i TENT – Zlatibor.

U osmini finala Kupa Srbije igraće se jedna utakmica, a pobednici će izboriti plasman u četvrtfinale.

Početak prvenstva Banka Poštanska štedionica Superlige 2022/2023. planiran je za vikend od 14. do 16. oktobra, a Železničar gostuje u Inđiji. Superliga je proširena na 12 klubova, novi timovi u najjačem rangu takmičenja su Omladinac, Inđija, Novi Sad i AS-Batajnica.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar