Vest: Odbojkašice sigurne, derbi regiona u polufinalu

Odbojkašice sigurne, derbi regiona u polufinalu

Odbojkašice sigurne, derbi regiona u polufinalu

Odbojkašice Ub-a i Železničara sigurnim partijama obezbedile prolaz u polufinale šampionata Srbije.

Ubljanke su večeras, u Obrenovcu, savladale ekipu TENT-a sa 3:2, po setovima 25:22, 19:25, 21:25, 25:21 i 15:9.

Odlično su ušle odbojkašice Uba u prvi period igre. Povele su na početku sa pet poena razlike, ali sredinom seta su uspele Obrenovčanke da poravnaju rezultat. Međutim, usledila je serija gostujuće ekipe, koja je vratila prednost na svoju stranu. Stigla je ekipa Uba do dve set lopte, a poenom iz kuvanja Ane Jakšić povele su 1:0.

Velika borba vođena je tokom trećeg seta, a prednost se konstantno smenjivala do same zavšnice. Pri rezultatu 21:21 usledila su četiri vezana poena TENT-a, dva as-servisa Ane Malešević i blok Saške Đurović doveo je ekipu iz Obrenovca do prednosti od 2:1.

Započeo je bolje tim koji predvodi Marijana Boričić, na samom početku odlučujućeg seta poveo je sa 4:1, pa 8:3. Održavale su stečenu prednost i brzo stigle do osam meč lopti, ali su tek četvrtu realizovale u svoju korist.

Odbojkašice sigurne, derbi regiona u polufinalu-0

Igračica Uba, Ljubica Kecman, smatra da su imale najtežeg protivnika u četvrtfinalu i da joj je zbog toga drago što su uspele da dođu do pobede.

"Znale smo da nas očekuje teška utakmica, neočekivano smo pobedile prvu 3:0. Moram da čestitam svojim devojkama na pruženoj partiji večeras i što smo uspele da se posle izgubljenog trećeg seta vratimo. Presrećne smo što smo u polufinalu, to nam je bilo najbitnije. Ambicije ovog kluba su bile najviše i idemo sad iz sve snage u polufinalu, a nadamo se posle i finalu", rekla je Kecman.

Odbojkašice sigurne, derbi regiona u polufinalu-1

Inđija – Železničar Lajkovac 0:3 (13:25, 22:25, 18:25)

Tim Branka Kovačevića plasirao se u polufinale, pošto su još jednom maksimalnim rezultatom porazio Inđiju.

Početak meča bio je u znaku ekipe iz Lajkovca. Od starta do kraja je diktirao tempo i vrlo lako je preko sjajnih servisa i odlične blok igre stigao do prednosti od 1:0. Tokom čitavog drugog dela meča vođena je velika borba i rezultat je uglavno bio u egalu. Tek su u samoj završnici Lajkovčanke uspele da se izbore sa raspoloženim rivalom i stigle su do ubedljive prednosti. U trećem periodu je Železničar samo potvrdio svoj kvalitet i sa maksimalnih 3:0 je stigao do polufinala.

Branko Kovačević, strateg Železničara, smatra da je njegova ekipa prebolela poraz u  finalu Kupa Srbije: „Po mom mišljenju smo odigrali dovoljno dobro. Mislim da smo preboleli poraz u finalu Kupa Srbije i da smo u četvrtfinalu odigrali korektno. Iako je Inđija znala ove godine da pravi probleme favoritima, mi im nismo dozvolili da uzmu set“ – istakao je Kovačević.

Železničar će u polufinalu plej-ofa snage odmeriti sa Ubom u reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa Srbije.

Polufinalne utakmice plej-ofa na programu su 22, 25. i 28. marta.

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar