Vest: Odbojkašica Želje na širem spisku za Olimpijadu

Odbojkašica Želje na širem spisku za Olimpijadu

Odbojkašica Želje na širem spisku za Olimpijadu

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, aktuelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka i vicešampiona OI, saopštio je širi spisak od 20 igračica za XXII Olimpijske igre u Tokiju. Među 20 najboljih srpskih odbojkašica je i članica lajkovačkog Železničara Rada Perović, što je veliko priznanje za ovu mladu sportistkinju i za OK Železničar.

Odbojkaški turnir će se odigrati od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju. Do početka ima još mesec dana i ostaje da vidimo da li će kroz prijateljske utakmice Rada Perović izboriti mesto za nastup na Olimpijskim igrama, ali i bez obzira na to dvomesečne pripreme sa reprezentacijom predstavljaju ogromno iskustvo za 21-godišnju prvotimku Želje.Rada od početka maja trenira sa svetskim zvezdama kao što su Maja Ognjenović, Brankica Mihajlović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Ana Bjelica, Bjanka Buša i druge. U konkurenciji tehničara, na poziciji koju igra Perović, su legendarni kapiten reprezentacije Maja Ognjenović, još jedna internacionalka Slađana Mirković i Ana Jakšić iz TENT-a.

Podsećamo da su među 16 odbojkašica koje su nastupale za reprezentaciju Srbije na upravo završenom turniru Lige nacija primači Želje Jovana Mirosavljević i Aleksandra Uzelac. Lajkovački klub na ovom takmičenju je predstavljao i skaut Lazar Tabaković, kao član stručnog štaba reprezentacije, a poznato je i da je šef stručnog štaba našeg superligaša Branko Kovačević glavni pomoćnik selektora Terzića.


(Izvor: Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar