Vest: Od NALED-A za Mionicu, donacija zaštitne opreme

Od NALED-A za Mionicu, donacija zaštitne opreme

Od NALED-A za Mionicu, donacija zaštitne opreme

Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj (NALED) donirala je juče maske, rukavice i vizire opštini Mionica. Donacija je deo projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Pomoć u kući“. 

U okviru  realizacije projekta najavljene su obuke za geronto-domaćice za pružanje usluge pomoći u kući za stara i invalidna lica, kao i efikasnost odnosa sa javnošću i značaj informacija  u sistemu socijalne zaštite. Planirano je da se obuka održi 06. aprila 2021. godine

-Zahvalan sam NALED-u na donaciji zaštitne opreme. Uspešno realizujemo projekat i pružamo pomoć najugroženijima. Ovakva vrsta podrške je od izuzetnog značaja za opštine poput Mionice koje pripadaju četvrtoj grupi po stepenu razvijenosti. – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Projekat „Pomoć u kući“ je namenjen starim i invalidnim licima kojima je potrebna pomoć. Za potrebe ovog projekta otvorena je i Kancelarija u Mionici, na adresi Jove Aleksića broj 12. Kancelarija radi svakog radnog dana, od 08-12 časova, gde se građani mogu obratiti za dodatne informacije.

Nacionalna alijansa za lokalno ekonomski razvoj (NALED) i Nemačka razvojna agencija (GIZ) su opštini Mionica kroz sprovođenje ovog projekta u nekoliko navrata donirala više od 8000 maski i zaštitnih rukavica, 368 vizira, 188 litara alkohola, 360 litara hlorina, aparate za merenje šećera i krvnog pritiska, kao i prateću opremu za geronto domaćice.


(Izvor: Opština Mionica)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar