Vest: Od Ministarstva rudarstva i energetike 3 miliona dinara za Opštinu Ljig

Od Ministarstva rudarstva i energetike 3 miliona dinara za Opštinu Ljig

Od Ministarstva rudarstva i energetike 3 miliona dinara za Opštinu Ljig

Rešenjem Ministarstva rudarstva i energetike, Opštini Ljig se odobrilo 3.000.000,00 dinara za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Budžetom opštine Ljig za 2022. godinu, za ovu namenu, takođe je opredeljeno 3.000.000,00 dinara, što znači da su ukupna sredstva koja su obezbidili Ministarstvo i Opština 6.000.000,00 dinara. 

U naredom periodu, nakon potpisivanja Ugovora sa Ministarstvom, opština Ljig, će po instrukcijama Ministarstva raspisati Javni poziv koji će biti otvoren za sve zainteresovane građane Opštine Ljig. U samom tekstu Javnog poziva će preciznije biti određeni uslovi i kriterijumi za konkurisanje, kao i sva dokumentacija, koja će biti potrebna za podnošenje zahteva. 

Sredstva za ovu namenu građani će moći da upotrebe za zamenu stolarije na svojim kućama, termoizolaciju kuće ili kupovinu kotla, uz sopstveno učešće od 50% vrednosti, dok će preostalih 50% dobiti kao subvenciju.  

Svi zainteresovani građani neka, u narednom periodu, prate sajt Opštine Ljig, kako bi se blagovremeno informisali o svemu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar