Vest: Objavljeno je kada počinje isplata subvencije po hektaru

Objavljeno je kada počinje isplata subvencije po hektaru

Objavljeno je kada počinje isplata subvencije po hektaru

Preko e-Agrara do sada prijavilo 267.000 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. Smatra da to pokazuje da nismo digitalno nepismeni i ističe da e-Agrar služi tome da prepozna pravog poljoprivrednika i mogućnost prevare svede na minimum.

Registracija i obnova registracije poljopirvrednih gazdinstava, bez koje poljoprivrednici ne mogu da konkurišu za subvenicje, od ove godine obavlja se isključivo elektronski, preko e-Agrara, što za starije poljoprivrednike sa nedovoljno informatičkog znanja predstavlja veliki problem.

Inače, u Poljoprivrednim stručnim službama radi preko 700 ljudi, kao i da su u međuvremenu angažovane i jedinice lokalne samouprave.

Ranije je bilo 460.000 aktivnih gazdinstava u Trezoru, ali da niko ne pominje da možda 200.000 nisu bili pravi poljoprivrednici i da je pitanje na koji su način do sada dolazili do sredstava objašnjavaju iz Ministarstva razlog smanjenja broja gazdinstava.

Kako je rečeno, isplata subvencija po hektaru počinje 24. aprila 2023. godine. Prijavljivanje je počelo 7. aprila. Javni poziv za subvenciju mleko se produžava do 25. aprila 2023. godine a novac će biti isplaćen u roku od 7 dana.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar