Vest: Novo lice ulica

Novo lice ulica

Novo lice ulica

Mioničke ulice dobijaju novo, lepše lice. U više ulica u širem centru varoši počela je rekonstrukcija trotoara. Za nove trotoare opština Mionica je uz podršku Vlade Republike Srbije izdvojila 18,2  miliona dinara. Radovi su već započeti u Kolubarskoj ulici, a u narednom periodu izvršiće se rehabilitacija više od četiri kilometra trotoara, čime će biti značajno unapređnjena bezbednost pešaka, ali i ulepšan i unapređen životni ambijent, kako za stanovnike Mionice, tako i za turiste koji u sve većem broju dolaze u rodno mesto Živojina Mišića. 

-Mionica teži da postane jedan od turističkih centara ovog kraja. I zato ulažemo u njen razvoj na svakom koraku. Započeli smo rehabilitaciju trotoara i verujem da će uskoro biti završena, a da će Mioničani dobiti uređene ulice. Zahvaljujući izdvojenim sredstvima Vlade Srbije, otpočećemo prvu fazu rekonstukcije centralnog parka u Mionici, a uskoro i radove na linijskom parku uz reku Ribnicu. U rehabilitaciju trotara, prvu fazu centralnog parka i  izgradnju linijskog parka izdvojili smo više od 40 miliona dinara. Mionica dobija novi, moderan izgled, a samim tim  postaje i privlačnije mesto za turiste. A svakako i najbitnije, postaje bolje mesto za život Mioničana-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Za samo pet godina u varoši Mionica rekonstruisane su dve škole, sportska hala, Kulturni centar, izgrađena teretana na otvorenom. Za izgradnju toplane na biomasu izdvojeno je 138 miliona dinara. Mionica je prva u Srbiji 2019. godine pustila u rad ovakvu vrstu toplane. Pored toga, ulaže se u komunalanu infrastrukturu, razvija se društveni život, a broj nezaposlenih se smanjuje.

-Ogromna sredstva smo uložili u razvoj naše opštine. I nastavićemo da investiramo u bolji život naših građana. Očekuju nas značajni infrastrukturni projekti. Za gradnju prečistača otpadnih voda i kanalizacije izdvojeno je 1,2 milijarde dinara, što predstavlja i najveću investiciju u našoj opštini-dodao je Janković.Pratite nas na našoj Facebook I Instagram stranici!


(Opština Mionica)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar