Vest: Novi trotoari u Mionici

Novi trotoari u Mionici

Novi trotoari u Mionici

Najfrekventnija ulica u Mionici, Dr Jove Aleksića dobiće nove trotoare sa obe strane, čime će se značajno unaprediti bezbednost pešaka. Sredinom septembra započeti su radovi na rehabilitaciji trotoara u Mionici za koje je Vlada Republike Srbije opredelila 18,2 miliona dinara. U Kolubarskoj ulici, kneza Grbovića, Dr Ljubomira Mihailovića i Rake Tešića radovi su završeni, a rehabilitacija trotoara se trenutno izvodi u ulici Dr Jove Aleksića, a potom će započeti i u ulici Vojvode Mišića.

-Naša varoš dobija novi, lepši izgled. Više ulica u centru bile su bez trotoara i to je uticalo na bezbednost pešaka i otežavalo saobraćaj. Sada smo to uspeli da rešimo. Znamo koliko se čekalo da jedna od najprometnijih ulica, Dr Jove Aleksića dobije uređene trotoare sa obe strane. Uskoro i to završavamo-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica i dodao da Mionica dobija moderan izgled i postaje privlačnije mesto za turiste.

Novi trotoari u Mionici-0

-Mionica teži da postane turistički centar. Započeli smo i izgradnju Kuće Kolubarske bitke. Novi linijski park postaće kutak za odmor svih Mioničana i turista. Radimo na razvoju naše opštine-kazao je Janković.

Novi trotoari u dužini od 4 kilometra u varoši, obezbediće građanima uređenije i bezbednije ulice.

U opštini Mionica u toku ove godine asfaltirano je oko 50 kilometara puteva, dok su neka sela i prvi put dobili asfalt. Da u opštini i dalje traje građevinska sezona potvrđuju radovi na rehabilitaciji trotoara, industrijskoj zoni u Radobiću, kao i radovi na adaptaciji i dogradnji Kulturnog centra, gde će biti izgrađena Kuća Kolubarske bitke.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar